Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Cheile Râșnoavei

Cheile Râșnoavei

Din vârful Postăvarului (1799 m) către vest-sud-vest coboară o creastă din stânca albă, calcaroasă (Muchia Cheii), care se sfârșeste abrupt în Cheile Râșnoavei. Apele din sudul crestei care au săpat cheile sunt drenate de Valea Cheii.

În impresionantul perete din Cheile Râșnoavei - malul drept - s-au stabilit mai multe trasee alpine, dintre care cele mai cunoscute sunt Santinela Cheilor și Surplombele de Aur.

Alături de aceste trasee, în Cheile Râșnoavei au apărut și alte trasee care pot fi cu uşurinţă reperate, fiind marcate foarte vizibil cu vopsea, aplicată pe stâncă. Foarte interesante sunt traseele din Peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwig) și din Vanga Mare. Baza de plecare pentru peretele sudic al Postavarului este cantonul forestier Poiana Inului.

Accesul în Cheile Râșnoavei se face din Drumul Naţional 73 A - Predeal-Râşnov - pe un drum carosabil care se ramifică din dreptul Cabanei Cheia spre est.

De asemenea, de la Predeal - Hotel Trei Brazi se poate ajunge pe potecile marcate cu triunghi albastru şi triunghi galben, iar de la halta Timişu de Sus pe triunghi roşu.

Primăria Râșnov a amenajat de la începutul verii 2012 o zonă specială de picnic la Colții Cheii, pe o suprafață de 25 ha. În această zonă râșnovenii vor avea la dispoziție o parcare de 0.5 ha, toalete ecologice, terenuri unde pot practica diverse sporturi și un loc de joacă pentru copii, bănci și mese rustice, vetre de foc speciale pentru prepararea cărnii și a legumelor. Au fost montate și coșuri speciale pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Un traseu până la izvor, trasee de recreere prin pădure și un traseu de mountainbike au fost, de asemenea, amenajate.

Ocolul Silvic al orașului Râșnov organizează observații de seară la vânat mare: specii de carnivore mari (urs, lup, râs), în sezonul februarie-noiembrie. Grupurile, minim 2 persoane, sunt însoțite de un maestru de vânătoare.
Rezervări: 0730 653 747
Tarif: 25 euro/pers. 

cetatea Rasnov
promenada
city centre
trainstation
cheile rasnoavei
skijump
dracula express
biserica evanghelica
biserica veche sf nicolae
biserica noua sf nicolae