Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Presa

Inserție presă

Primăria Orașului Râșnov organizează vineri, 13 septembrie 2013, între orele 11.00 – 13.00 și 17.00 – 19.00, Ziua porților deschise la Școala gimnazială ,,Peter Thal" (fosta Școală nr. 2), str. Izvor nr. 10. Evenimentul este prilejuit de inaugurarea unei realizări importante pentru comunitatea râșnoveană: clădirea nouă a Școlii gimnaziale ,,Peter Thal".  

Primar Adrian Ioan Veștea: ,,După momente de cumpănă, Râșnovul s-a întors la valorile tradiționale, investind cu hotărâre în viitorul tinerelor sale generații. Imediat după anul 2004, educația a devenit cel mai important capitol al strategiei de dezvoltare. Un oraș frumos și prosper trebuia să aibă școli îngrijite și moderne. Astfel, au fost răscumpărate și renovate toate școlile vechi, au fost construite grădinițe, iar din această vară, lângă cea mai veche școală a orașului, a fost ridicată o școală nouă.

Inaugurarea Școlii gimnaziale ,,Peter Thal", una dintre cele mai moderne școli din județul Brașov, reprezintă un nou moment istoric pentru orașul nostru. Devenit oraș olimpic și Stațiune Turistică de interes național și investind în viitorul celor mai tineri locuitori, Râșnovul poate să privească înapoi cu mândrie și înspre viitor cu încredere".

Școala gimnazială ,,Peter Thal", fosta Școală nr. 2, este cea mai veche instituție de învățământ a Râșnovului. Școala confesională evanghelică a fost construită în anul 1842. În 1871, clădirea școlii săsești a fost etajată și mărită.

În anul 2007, Primăria Râșnov a cumpărat vechea școală de la comunitatea evanghelică locală, care a înțeles necesitatea continuității învățământului râșnovean. În următorii ani, școala a fost renovată și modernizată. În primăvara anului 2013, fosta școală săsească a primit numele ,,Peter Thal", în semn de respect pentru unul dintre cei mai îndrăgiți dascăli râșnoveni.  

Construcția corpului nou al Școlii gimnaziale ,,Peter Thal" a început în anul 2011. Proiectul extinderii școlii râșnovene a fost selectat în cadrul Programului Operațional Regional și co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 8.939.347 lei. Investiția a fost făcută cu contribuția Uniunii Europene (5.905.511 lei), Guvernului României (903.195 lei), autoritatea de management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, iar organismul intermediar, Agenția pentru Dezvoltare Centru, și a beneficiarului, Primăria Râșnov (2.130.641 lei).

Corpul nou de școală cuprinde 12 săli de clasă (șase săli la parter, șase săli la etajul I), patru laboratoare (la mansardă - fizică, chimie, biologie, I.T.), cancelarie (parter), sală de consiliu (mansardă). În subsolul clădirii au fost amenajate spații de depozitare și spații de arhivare. Intrarea principală în noul corp de clădire se face printr-un hol polivalent. Școala a fost dotată și cu un lift pentru persoane cu dezabilități.


Inserție presă

Unitatea Administrativ Teritorială oraş Râşnov în parteneriat cu Asociaţia Rosenau Turism condusă şi reprezentată de Consiliul Local Râşnov

Implementează proiectul Promovarea POTENŢIALULUI TURISTIC AL ORAŞULUI RÂŞNOVsmis 3884

Prin implementarea proiectului s-au realizat următoarele materiale publicitare:


- Revistă de istorie și turism nr 3 și 4 – fiecare câte 1.500 exemplare


- Primul ghid turistic al orașului Râșnov – 72 de pagini – 4.000 exemplare.


- Festival Sărbătoarea Rozelor – primul festival dedicat trandafirului


- Festivalul JocMania – cel mai mare festival pentru copii din țară.

Pentru mai multe detalii accesati www.rasnov-turism.ro .


”Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”Inserție presă

Unitatea Administrativ Teritorială oraş Râşnov în parteneriat cu Asociaţia Rosenau Turism condusă şi reprezentată de Consiliul Local Râşnov


Implementează proiectul


Promovarea POTENŢIALULUI TURISTIC AL ORAŞULUI RÂŞNOV


smis 3884


În perioada 28 iunie – 3 iulie 2011, vă invităm la Râşnov să participați la Festivalul JOCMANIA dedicat copiilor de toate vârstele

Festivalul va cuprinde, în fiecare zi, câte o piesă de teatru, filme de desene animate, grădinița arheologică şi ateliere artistice inedite.

Pentru mai multe detalii accesati www.rasnov-turism.ro


”Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
Inserţie presă

Unitatea Administrativ Teritorială oraş Râşnov în parteneriat cu Asociaţia Rosenau Turism condusă şi reprezentată de Consiliul Local Râşnov

Implementează proiectul

Promovarea POTENŢIALULUI TURISTIC AL ORAŞULUI RÂŞNOV

smis 3884

În perioada 10-13 iunie 2011 vă invităm să participați la Festivalul Sărbătoarea Rozelor care va avea loc în Cetatea Țărănească Râșnov.

Festivalul va cuprinde: ateliere de creație handmade și pictură, degustări de produse din trandafir, concursuri și jocuri pentru participanți, spectacole artistice, cursuri de creștere a trandafirilor.

Pentru mai multe detalii accesati sectiunea Agenda Culturala

”Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”Festivalul de Film Istoric aduce la Râşnov documentarul National Geographic - Al Doilea Război Mondial

Filmări tulburătoare realizate de cei care au trăit ororile celui de-al Doilea Război Mondial stau la baza unui documentar de excepție realizat ȋn 6 episoade: „Agresiunea”, „Înfrângere Zdrobitoare”, „Şocul”, „La Răscruce”, „Zile Mari” și „Sfârşitul Coşmarului”.

Aceste înregistrări au fost clasificate drept „nepotrivite” pentru publicul civil. La terminarea războiului, aceste materiale și altele, considerate „strict secrete”, despre distrugerile războiului, au fost ascunse şi uitate.

Cu eforturile unor colecţionari şi arhivari particulari, aceste filme au fost redescoperite, restaurate şi aduse în atenţia publicului de National Geographic Channel într-un serial captivant: „Al Doilea Război Mondial”.

Constituit în întregime din filme originale de 35, de 16 şi de 8mm, „Al Doilea Război Mondial” cuprinde imagini rare despre: masacrul ofiţerilor polonezi de la Katyn, evacuarea forţei expediţionare britanice la Dunkirk, tratamentul inuman aplicat soldaţilor francezi, luaţi prizonieri de nazişti şi despre sacrificiul soldaţilor sovietici de la Stalingrad. Compilând incredibile înregistrări, documentarul dezvăluie privitorilor o imagine nouă a celui de-al Doilea Război Mondial, cuprinzând întreaga complexitate a acestuia, dar şi perspectivele celor două tabere: victimele şi învingătorii.

Structurat in 6 episoade a cate 60 de minute - Agresiunea, Infrângere zdrobitoare;, Socul, La răscruce, Zile mari si Sfârşitul coşmarului – serialul va fi difuzat integral in perioada 8-13 august in cinematograful din Rasnov.

„Al Doilea Război Mondial” este produs de France Télévisions Distribution pentru National Geographic Channels International. Louis Vaudeville este producător pentru France Télévisions Distribution. Pentru NGCI, vicepreşedinte executiv de conţinut este Sydney Suissa.

Detalii despre evenimentele Festivalului de la Râşnov veţi putea găsi în curând la adresa: www.ffir.ro.

Ediţia de anul acesta a festivalului marchează 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a Romȃniei, 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial şi 100 de ani de la începerea relaţiilor diplomatice între România şi Marele Ducat de Luxemburg.

Acest eveniment este parte a proiectului de promovare a potenţialului turistic al oraşului Râşnov, proiect implementat de Consiliul Local Râşnov în parteneriat cu Asociaţia ROSENAU TURISM. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.Prezentări de carte la Festivalul de Film Istoric de la Râşnov

Cetatea Râşnov găzduieşte prezentari de carte în cadrul Festivalului de Film Istoric, în perioada 6-15 august. Printre editurile care vor fi prezente la târg se numără: Editura Militară, Tritonic, Crime Scene şi publicaţiile Flacăra.

Cu acest prilej, sâmbătă, 7 august, George Arion va prezenta „Romanian Crime Writers Club” - asociaţia scriitorilor români de romane poliţiste. Alături de el vor fi autorii: Monica Ramirez, Răzvan Dolea, Ivona Boitan şi Bogdan Hrib. Cristi Dumitraşcu va susţine un scurt concert de muzică de garnizoană.

În 14 august editura Tritonic va prezenta, în colecţia de istorie, volumul „Feţele monedei. Mişcarea legionară 1941-1948”, semnat de Tiberiu Tănase, iar Crime Scene va lansa thriller-ul „Asasin la feminin” al Monicăi Ramirez. George Arion va prezenta ultimul număr al revistei Flacăra.

În închiderea festivalului, pe 15 august, ora 12.00, în cinematograful din Râşnov publicul va pătrunde în atmosfera de basm a poveştilor semnate de Regina Maria a României.

Cu prilejul prezentarii în cadrul festivalului a volumului de basme scrise de Regina Maria şi tipărite pentru prima dată în 1921, la editura Cartea Românească, se va da citire uneia dintre poveştile sale pentru copii, Ciobanul şi domniţa.

Compozitoarea Felicia Donceanu a scris, special pentru acest eveniment, două cântece pe versuri extrase din această poveste. Mezzosoprana Claudia Codreanu şi pianista Inna Oncescu vor interpreta aceste lucrări în primă audiţie absolută în cadrul spectacolului-lectură Regina Maria povesteşte copiilor. Festivalul de Film istoric de la Râşnov va aduce în faţa publicului şi alte momente muzicale presărate cu scrieri ale Reginei Maria lecturate de Irina Petrescu. Crenguţa Hariton de la Teatrul Nottara va citi şi ea pagini alese din cartea reginei intitulată Casele mele de vis.

Curtea Cetăţii Râşnov va fi amenajată ca o tabără militară din cel de-al Doilea Război Mondial. Între corturile militare ce vor adăposti editurile se va afla „popota”, o cafenea literară unde publicul va sta la un pahar de vorbă cu scriitori, veterani de război, actori sau regizori.

Detalii despre evenimentele Festivalului de la Râşnov veţi putea găsi în curând la adresa: www.ffir.ro.

Ediţia de anul acesta a festivalului marchează 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a Romȃniei, 65 de ani de la terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial şi 100 de ani de la începerea relaţiilor diplomatice între România şi Marele Ducat de Luxemburg.

Acest eveniment este parte a proiectului de promovare a potenţialului turistic al oraşului Râşnov, proiect implementat de Consiliul Local Râşnov în parteneriat cu Asociaţia ROSENAU TURISM. Proiectul a fost selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională.