Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Orașul


Oraşul Râşnov a fost atestat staţiune turistică de interes naţional printr-o Hotărâre de Guvern din 27 noiembrie 2012
 


Oraşul Râşnov este a treia staţiune de interes naţional din judeţul Braşov după Poiana Braşov şi Predeal. Oraşul a obţinut acest statut pe baza îndeplinirii unor criterii obligatorii de atestare printre care amplasarea într-un cadru natural fără poluare, existenţa utilităţilor urban-utilitare, existenţa serviciilor de informare şi promovare turistică, precum şi îndeplinirea unor criterii suplimentare de atestare a staţiunii turistice, cum ar fi existenţa unor săli de spectacole, cinematograf, parcuri, amenajări pentru practicarea sporturilor, centre de informare turistică, organizarea de evenimente turistice, culturale, sportive.


Cetatea medievală – Biserica ortodoxă Sf. Nicolae – Biserica evanghelică – Centrul istoric – Promenada

Este o ofertă turistică care vă poate ocupa în mod plăcut şi foarte activ câteva zile la Râşnov. Este strategia de dezvoltare turistică a Râşnovului. Este datoria Primăriei Râşnov de a promova adevărata noastră istorie, de a valorifica multiculturalitatea urbei noastre, dar şi de a respecta ...dreptul turistului la distracţie.

Într-o societate contemporană în care din păcate am devenit mult prea îngăduitori cu amatorismul şi chiar cu cei care din interese comerciale ne distrug patrimoniul, identitatea culturală, avem îndrăzneala să vă spunem că se poate şi altfel.

Chiar în vecinătatea unui mit comercial mondial, Dracula, Râşnovul vrea să propună oaspeţilor săi altceva. O poveste aparte în care legende romantice cu cavaleri şi prinţese sunt reconstituite în cetatea medievală, muzica istoriei se aude în bisericile oraşului, ,,aer curat, linişte, mâncare bună”, după cum citim de pe spatele unei cărţi poştale trimise din Râşnov în 1925, ne întâmpină în pensiunile Staţiunii climatice, renăscute după o jumătate de secol prin hărnicia şi priceperea râşnovenilor.

În câteva zile vă propunem să călătoriţi prin secole de istorie. Inspiraţi de emblema veche a oraşului nostru, Râşnov - Rosenau dorim să devină Roza turismului românesc.

Râșnovul turistic:

1. TRANDAFIRUL

Incă din Evul Mediu, trandafirul a fost ales ca emblema Râşnovului, iar rădăcina toponimului german ,,Rosenau” pare a fi cuvântul ,,roz”, care înseamnă ,,roză”, ,,trandafir”, atât în limba latină, cât şi în limbile slavă şi germană (Rosenau = Valea Trandafirilor).

Trandafirul devine simbolul comunitatii râșnovene, al istoriei si culturii orașului Râșnov, un element de identificare, reprezentativ, inedit, spectaculos, artistic si unic in oferta turistică natională.

2. CETATEA care TRĂIEȘTE!

,,Cheia” succesului turismului cultural la Râșnov îl reprezintă valorificarea potențialului turistic extraordinar reprezentat de Cetatea Râșnov, marca turistică cea mai cunoscută a orașului.

Plecând de la aceasta realitate, strategia de promovare a culturii și istoriei orașului Râșnov are în vedere valorificarea turistică și a celorlalte monumente mai puțin cunoscute, dar de o valoare de patrimoniu deosebită.