Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

5 noiembrie - Festival turism de aventura si ecologie "Cheile Rasnoavei" – editia II

In data de 20 oct. 2012 in Cheile Rasnoavei a avut loc Festivalul turism de aventura si ecologie, editia a II-a.

A fost un bun prilej de initiere in sporturi montane: orientare sportiva, escalada, drumetie, si de familiarizare cu activitati montane ca tiroliana, via ferrata si pendulul elastic. Toate aceste activitati in mijlocul naturii, desfasurate sub indrumarea instructorilor si monitorilor specializati, s-au constituit si intr-o lectie de educatie ecologica, de respect a mediului si naturii, de protectie, de fapt, a locului de exprimare a pasiunii participantilor.

Au participat persoane care acum au avut primul contact cu activitatile montane, copii si adolescenti din Rasnov si turisti atrasi de evenimentul din Cheile Rasnoavei, precum si echipe de la cluburile montane Transmont Fagaras, Focul Viu din Focsani, Eco Alpin Bucuresti, Jump Adventure si Clubul Montan Altitudine.

Cei 62 de inscrisi la probele acestui evenimeent au fost incurajati si sustinuti de un public entuziasmat, mai ales, de copii participanti, de evolutiile lor la escalada, proba de regularitate a concursului de orientare sau pe via ferrata.

Pe primul loc s-a clasat echipa Transmont Fagaras, cel mai bun timp Alexandru Rosca, urmata de echipa de copii a Clubului Sportiv Montan Altitudine, condusa de Dor Geta Popescu.

Aceasta activitate este parte a proiectului "Cheile Rasnoavei -Turism si Aventura", cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.euav2av 22