Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

22 iulie - Concurs de aventura “Cheile Rasnoavei – Turism si Aventura” – editia I


Concursul de Aventura Cheile Rasnoavei, prima editie, s-a desfasurat sambata 21 iulie 2012. A fost o zi minunata pentru iubitorii sporturilor si activitatilor montane veniti special sau aflati in trecere in zona Cheilor Rasnoavei. Concursul este special prin alaturarea alergarii montane si mountain bike-ului cu escalada ca probe obligatorii.

Acest lucru atrage atentia asupra potentialului zonei Cheile Rasnoavei pentru atragerea si gazduirea practicantilor tuturor sporturilor montane.
Concursul propriu zis a avut startul la ora 11,30 si a aliniat la start 31 de competitori, care au inceput cu proba de bike 10 km. Pe tot parcursul au existat doua puncte de control/arbitraj si un punct de alimentare/hidratare. Ajungand la punctul de cronometrare din Cheile Rasnoavei, zona centrala, concurentii s-au echipat pentru proba de escalada, traversare asigurata, in timp ce cronometrul era oprit, la aceasta proba punctandu-se nivelul la care ajunge concurentul si distanta parcursa. Dupa parcurgerea etapei de escalada, cronometrul reintra in functiune pentru proba de alergare montana care ii readuce pe concurenti la zona de start/ sosire.

Dupa doua ore jumatate, primii, si trei ore si douazeci de minute ultimul din cei 28 de concurenti care au incheiat competitia, locul de echipare destinat concurentilor a devenit loc de relaxare si revenire, loc de impartasit pareri si impresii despre probe, zona si trasee.

Concursul a fost organizat in cadrul proiectului "Cheile Rasnoavei - Turism si Aventura", proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.eu      


av1 

av11