Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

12 octombrie 2013, Rosenau Cross Beats

beats

Rosenau Cross Beats - primul maraton de muzică cu percuție din România va avea loc în această toamnă, la#Râșnov.
Organizatorii UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Asociația Mioritics vă invită la Râșnov, în data de 12 octombrie, pentru a lua parte la primul maraton de muzică cu percuție, ce va avea loc în Cinematograful ”Amza Pellea”. 
Pe parcursul întregii zile, veți putea asculta artiști din toată țara, începând cu formații din regiune (ora 13.00) și continuând cu ansambluri consacrate, precum ”ICon Arts Percussion Group” (ora 15.00), duo-ul de vioară – percuție format din Roxana Oprea și Andrei Marcovici (16.30), ansamblul bucureștean ”Game” condus de reputatul interpret și profesor Alexandru Matei (ora 18.00) și originalul proiect ”Accord Vibes” (19.30) ce-i reunește pe Alexandru Anastasiu – vibrafon, Fernando Mihalache – acordeon și Michael Acker – contrabas. Finalul maratonului, începând cu ora 21.30, aparține Trio-ului Mircea Tiberian, cunoscutul pianist fiind acompaniat de Michael Acker la contrabas și de Vlad Popescu la tobe. 

Sub numele ”Cross Beats” se desfășoară începând cu 21 septembrie un turneu dedicat muzicii de percuție, cuprinzând 5 concerte – eveniment ale ”ICon Arts Percussion Group”, centrate în jurul maratonului de la Râșnov.
Celelalte spații-gazdă sunt Castelul Peleș din Sinaia (21 septembrie), centrul Künstlerhaus Boswil din Elveția (28 septembrie), Palatul Culturii din Târgu Mureș (16 octombrie) și Casa Universitarilor din București (13 noiembrie). Proiectul face parte din programul anual național ”Oportunități la Tine Acasă”, inițiat de Exces Music și finanțat de UCIMR. Desfășurătorul complet poate fi consultat pe pagina programului:https://www.facebook.com/oportunitatiacasa.

”Ne-am dorit un maraton dedicat percuției pentru că ritmul, în zilele noastre, are un rol din ce în ce mai important. Instrumentele s-au diversificat foarte mult și au căpătat o expresivitate fără precedent în istoria muzicii. Tocmai de aceea aducem în acest cross o varietate de percuții: instrumente cu membrane – eminamente ritmice, dar și instrumente melodice (ca marimba și vibrafonul), care să le ofere ascultătorilor o paletă largă de sonorități. Apoi avem inserțiile timbrale ale viorii, contrabasului, acordeonului și pianului, prin care artiștii invitați vor clădi punți înspre și dinspre sufeletele participanților - muzicieni și public. Va fi un maraton unde la finish o sa vă simițiți, paradoxal, încărcați de energie”, spune Sebastian Gheorghiu, directorul de proiect.

Parteneri: Exces Music, Primăria Orașului Râșnov, Universitatea din București, Universitatea Națională de Muzică – București, Muzeul Național Peleș, Mike Balter.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Tg. Mureș, Profil Cultural, Dordeduca.ro.

Finanțatori: Administrația Fondului Național Cultural și UCIMR, prin programul ”Oportunități la Tine Acasă”.

UCIMR este o este o organizaţie nonguvernamentală de utilitate publică, cu statut nonprofit şi cu o structură egal răspândită pe întreg teritoriul României. 
UCIMR cuprinde artişti interpreţi din domeniul artei muzicale interpretative, cum ar fi solişti, dirijori, corişti, balerini şi instrumentişti ai prestigioaselor orchestre existente în România. La ora actuală sunt înscrişi peste 8000 de membri. 
UCIMR este capabilă să conceapă, să dezvolte şi să realizeze proiecte culturale de interes naţional şi internaţional. Sursele financiare pentru realizarea acestor proiecte culturale şi evenimente muzicale de excepţie sunt reprezentate de încasările din timbrul muzical în conformitate cu prevederile Legii nr. 35/1994 şi de cotizaţiile membrilor.
Începând cu anul 1995, UCIMR a derulat peste 200 de proiecte culturale.
Mai multe detalii despre activităţile UCIMR pot fi accesate pe pagina www.ucimr.ro 

Asociaţia Mioritics este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit fondată în anul 2004 având ca misiune protejarea şi promovarea patrimoniului cultural şi natural, dezvoltarea ecoturismului şi turismului cultural din România.
Mioritics a fost aleasă de Biroul Regional UNESCO din Veneţia să implementeze în România programul ”Cultural Heritage - a Bridge Towards a Shared Future”, o iniţiativă internaţională ce urmăreşte întărirea cooperării regionale pentru o mai bună protejare şi promovare a patrimoniului cultural din Europa de Sud-Est.
Asociaţia a devenit, începând cu iulie 2009, reprezentantul oficial al României la reţeaua European Institute of Cultural Routes (EICR), iar în luna mai 2010 a inaugurat primul Centru de Resurse al EICR pentru Europa de Sud-Est.
Mioritics administrează o reţea de Centre de Informare de Patrimoniu în Sighişoara, Râşnov şi Alţâna (judeţul Sibiu) având peste 60.000 de vizitatori pe an şi este organizator al unor evenimente culturale importante. 
Mioritics este membru în Consiliul Director al Asociației de Ecoturism din România.

Persoana de contact:
Diana Gheorghiu
PR Manager
Exces Music

mobile +40722 716 783
office +4021 434 06 98
fax +40372 251 301

e-mail: diana.gheorghiu@excesmusic.ro
www.excesmusic.ro
www.iconarts.ro
 — at Cinematograful "Amza Pellea", Râşnov.