Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10 octombrie - Invitație în Cheile Râșnoavei 3

Cheile Rasnoavei – turism si aventura este proiectul selectat in cadrul Programului Operational Regional si co-finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala , prin care Clubul Sportiv Montan Altitudine vizeaza dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei

Obiectivele proiectului si activitatile avute in vedere vizeaza o gama larga de potentiali beneficiari,turismul activ, turismul montan, eco-turismul si turismul de aventura sunt activitati care se adreseaza tuturor categoriilor de turisti, dar si practicantilor sporturilor montane, atat la nivel de hobby cat si de performanta

“Cheile Rasnoavei – Turism si Aventura” vizeaza dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei prin promovarea potentialului geomorfologic al zonei, prin valorificarea turistica a obiectivelor deosebite ce se gasesc aici si prin actiuni de marketing avand ca target acest perimetru.

Impresiile unui turist aflat pentru prima data aici, sunt o dovada ca zona este interesanta nu numai pentru pasionatii de munte.

Din masivul Postăvaru (1799 m), în partea de sud-vest, o creastă coboară şi sfârşeşte brusc, ameţitor, în Cheile Râşnoavei. Am oprit şi noi, chiar aici, în Muchia Cheii, privind impresionantul perete calcarosi. Pentru că se află atât de aproape de mai multe locaţii de cazare, iar distanţa până la Râşnov - conform hărţii pe care o aveam de la un târg turistic - este de numai 6 km, pe un drum fără dificultăţi, Cheile Râşnoavei constituie o destinaţie ideală pentru ieşiri în natură.

Beneficiind şi de amenajări şi dotări specifice în acest sens, Cheile Râşnoavei reprezintă un cadru natural perfect pentru practicarea sporturilor montane. Alpinismul, escalada şi alte sporturi montane sunt favorizate de climatul plăcut, lipsit de curenţi de aer. Nu suntem pasionaţi ai acestor sporturi de aceea nu am căutat să ajungem la instalaţiile speciale şi nici la locurile de campare ale alpiniştilor. Ne-am mulţumit să vedem sportivii la antrenament, în alergare, apoi am continuat plimbarea inca un timp pe drumul forestier, admirand abruptul sudic al Postavarului pe partea stanga a directiei noastre de mers, in dreapta avand permanent paraul Cheia,.

Din Cheile Râşnoavei se pot face drumeţii montane urmând, la alegere, una dintre direcţiile indicate de un panou amplasat la vedere, lângă drum. Urmând triunghiul roşu se ajunge la Timişu de Sus. Triunghiul galben îi conduce pe împătimiţii munţilor spre Predeal, la Cabana Poiana Secuilor, iar triunghiul albastru tot la Predeal, la Cabana Trei Brazi. Până la Cabana Cheia sunt de străbătut cam 4 km pe drum forestier, iar de acolo, spre Râşnov, nu mai sunt decât 6 km de drum asfaltat.

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.eu