Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10 martie - Agrement – Coarda elastica

Prin proiectul "Cheile Rasnoavei - Turism si Aventura", proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, Clubul Sportiv Montan Altitudine urmareste dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei prin promovarea potentialului geomorfologic al zonei, prin valorificarea turistica a obiectivelor deosebite ce se gasesc aici si prin actiuni de marketing avand ca target acest perimetru.

Accesul auto in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73A Predeal - Rasnov, pe un drum carosabil, care se ramifica, din dreptul kilometrului 20, spre est.

Cheile Rasnoavei reprezinta un cadru natural perfect pentru practicarea activitatilor de agrement, beneficiind de amenajari si dotari specifice, acces facil, locatii  turistice de cazare in imediata vecinatate.

Cel mai vechi si cunoscut centru de bungee-jumping din tara este cel  situat in Cheile Rasnoavei, cu o inaltime de 137.5 m. Este o lupta care se da cu tine insuti. Nu numai inaltimea face saltul spectaculos, ci si peretii de stanca din Cheile Rasnoavei care iti dau un gol in stomac inca de la urcarea in nacela. Timpul petrecut pana la urcarea nacelei la inaltimea de 137, 5 metri iti creeaza momente de reflexie cu tine insuti. 

Ca si pregatire cu senzatia de cadere in gol iti recomandam un salt de la 42 de metri: constructie noua (2008) constand intr-un pod suspendat peste  valea Cheilor Rasnoavei care constituie punctul de lansare in coarda elastica si  doua cabluri montate in paralel care fixeaza elasticul. Pornirea este declansata de participant care aluneca printr-un gri-gri intr-o coarda scurta care se termina cu caderea in coarda. 

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.eu


elast1


elast2