Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10 iunie - Agrement – Tiroliana

Prin proiectul "Cheile Rasnoavei - Turism si Aventura", proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, Clubul Sportiv Montan Altitudine urmareste dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei prin promovarea potentialului geomorfologic al zonei, prin valorificarea turistica a obiectivelor deosebite ce se gasesc aici si prin actiuni de marketing avand ca target acest perimetru.

Accesul auto in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73A Predeal - Rasnov, pe un drum carosabil, care se ramifica, din dreptul kilometrului 20, spre est.

Cheile Rasnoavei reprezinta un cadru natural perfect pentru practicarea activitatilor de agrement, beneficiind de amenajari si dotari specifice, acces facil, locatii  turistice de cazare in imediata vecinatate.

Tiroliana este o tehnica alpina ce presupune traversarea  unor zone de abrupt , fiind un sistem de corzi statice sau de cabluri , ancorate in mod natural sau artificial intre peretii unei vai de abrupt .

 Intre peretii Cheilor Rasnoavei este construita cea mai mare tiroliana din tara, de 137 m 

Plecarea se face de pe un perete vertical iar traversarea este peste prapastie pe o lungime de 150 de metri. Este spectaculoasa viteza de deplasare de 10 metri/ secunda. In aprox. 15 secunde traversezi partea de Chei iar oprirea este cu 5 metri inainte de un perete vertical.

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.eu