Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10 ianuarie - Alpinism in Cheile Rasnoavei

Prin proiectul "Cheile Rasnoavei - Turism si Aventura", proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, Clubul Sportiv Montan Altitudine urmareste dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei prin promovarea potentialului geomorfologic al zonei, prin valorificarea turistica a obiectivelor deosebite ce se gasesc aici si prin actiuni de marketing avand ca target acest perimetru.

Cheile Rasnoavei reprezinta un cadru natural perfect pentru practicarea sporturilor montane si a activitatilor de agrement, beneficiind de amenajari si dotari specifice, acces facil, locatii  turistice de cazare in imediata vecinatate.

Climatul este de asemenea propice activitatilor si sporturilor montane,Cheile Rasnoavei beneficiind de un ambient prietenos datorita expunerii sudice, ferite de vant, a locatiei. Acest lucru faciliteaza practicarea alpinismului si in lunile de primavera si toamna tarzie.

In impresionantul perete din Cheile Rasnoavei -  versantul drept -  s-au stabilit mai multe trasee de alpinism cu lungimi de la 40m la 160-200m. In general sunt echipate 8 trasee cu variante si unele posibilitati de retragere sau traversare. Aceasta este zona de trasee din partea centrala a Cheilor Rasnoavei.

Foarte  interesante datorita  caracterului lor si a expozitiei sudice sunt traseele din Peretele sudic al Postavarului (Abruptul Itwig). Baza de  plecare pentru peretele sudic al Postavarului este cantonul forestier Poiana Inului. De aici se ajunge la hatasul de la baza peretilor.

Aici sunt trasee de alpinism grupate in zonele: Fata de creta, Fata surplombelor, Omul de zapada, Peretele animalelor, Fata inalta si Peretele padinei inchise, dinspre aval spre amonte. Roca este calcar iar expunerea peretelui este sudica.

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.eu


z1z2