Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

10 decembrie - Agrement – Via Ferrata

Prin proiectul "Cheile Rasnoavei - Turism si Aventura", proiect selectat in cadrul Programului Operational Regional si cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, Clubul Sportiv Montan Altitudine urmareste dezvoltarea turismului in general si a turismului montan in special in zona Cheilor Rasnoavei prin promovarea potentialului geomorfologic al zonei, prin valorificarea turistica a obiectivelor deosebite ce se gasesc aici si prin actiuni de marketing avand ca target acest perimetru.

Accesul auto in Cheile Rasnoavei se face din Drumul National 73A Predeal - Rasnov, pe un drum carosabil, care se ramifica, din dreptul kilometrului 20, spre est.

Cheile Rasnoavei reprezinta un cadru natural perfect pentru practicarea activitatilor de agrement, beneficiind de amenajari si dotari specifice, acces facil, locatii  turistice de cazare in imediata vecinatate.

Via Ferratta se parcurge impreuna cu alpinisti profesionisti. In Cheile Rasnoavei traseul te poarta pe portiuni verticale si pe un traverseu expus, pana la 140 de metri inaltime. Traseul ofera neinitiatilor in alpinism sansa sa atace in siguranta pereti inalti de stanca si sa isi cunoasca limitele.

Traseul parcurge aproximativ 400m de perete si este situat pe partea sudica a  cheilor. Durata medie a acestuia este de 30-45 de minute. Aceasta activitate  nu presupune calitati de catarator, dar presupune un efort sustinut, concentrare,  motivare.

Detalii pe www.cheile-rasnoavei.euferr


ferr2